Onzichtbare beugel Invisalign

Wil je graag rechte tanden en kiezen, maar geen opvallende beugel? Dan biedt de onzichtbare beugel van Invisalign de uitkomst.

Wat is een Invisalign beugel?

Invisalign is hét onzichtbare alternatief voor een opvallende metalen slotjesbeugel. Met doorzichtige aligners (hoesjes die je over jouw tanden en kiezen plaatst), wordt de stand van je gebit gecorrigeerd. Het resultaat: een mooi en recht gebit, waar je jarenlang plezier van hebt.

De aligners worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Hierdoor passen ze perfect over jouw tanden en kiezen en zitten ze comfortabel. Je merkt vaak nauwelijks dat je een beugel draagt!

Voor de onzichtbare beugel van Invisalign heb je geen verwijzing van je tandarts nodig.

Wat zijn de voordelen van een Invisalign beugel?

De Invisalign beugel heeft veel voordelen. En als je kiest voor een Invisalign beugel bij TopOrtho, ontvang je maar liefst 43% korting op de techniekkosten!*

  • Je ziet de transparante aligners bijna niet zitten
  • Snel en comfortabel
  • Geschikt voor kinderen én volwassenen
  • De beugel is uitneembaar
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Poetsen, rageren en stokeren gaan makkelijk
  • Minder kans op complicaties dan bij andere beugels
  • Geschikt voor mensen met een metaalallergie
  • Geen verwijzing nodig
  • Bij TopOrtho ontvang je 43% korting op de techniekkosten

Hoe werkt de Invisalign beugelbehandeling?

consult onzichtbare beugel - transparante beugel InvisalignTijdens je eerste afspraak op de praktijk kijkt de orthodontist of de Invisalign beugel geschikt is voor jouw gebit. Ook wordt er een digitale scan gemaakt. De orthodontist maakt daarna samen met Invisalign jouw behandelplan. Dit behandelplan bevat alle stappen die nodig zijn om jouw gebit in de juiste positie te krijgen. Met behulp van speciale technologie worden vervolgens de doorzichtige aligners gemaakt.

Voor iedere stap ontvang je een aligner. Deze aligners schuiven je tanden en kiezen stukje bij beetje in de gewenste positie. Zo wordt de stand van je gebit steeds verder gecorrigeerd. De aligners draag je 22 uur per dag. Alleen met eten, drinken en tandenpoetsen doe je ze uit.

Tussendoor kom je een aantal keer voor controle op de praktijk. De orthodontist controleert dan of de behandeling goed verloopt en voert correcties tussentijds uit.

Voor welke leeftijden is de Invisalign beugel geschikt?

De Invisalign beugel is geschikt voor jong en oud. Met name voor volwassenen is het dé oplossing om tanden en kiezen recht te zetten zonder een opvallende slotjesbeugel te dragen. Maar ook kinderen en tieners kunnen kiezen voor de onzichtbare Invisalign beugel.

Hoe lang duurt een beugelbehandeling met Invisalign?

Een beugelbehandeling met Invisalign kan van 6 maanden tot twee jaar duren. De behandelduur hangt af van de grootte van de correctie en of de beugel genoeg wordt gedragen.

Doet de Invisalign beugel pijn?

Bij iedere nieuwe aligner kunnen je tanden en kiezen wat gevoelig worden. De aligner zit dan namelijk weer strakker. Na een paar dagen heb je hier geen last meer van.

Wat kost een Invisalign beugel?

De kosten van een Invisalign beugelbehandeling hangen af van de grootte van de correctie. Wanneer slechts enkele tanden of kiezen worden verplaatst, kost de behandeling gemiddeld €2000. Gaat het om een grotere correctie, dan kost de behandeling gemiddeld €3500 à €4000.

Na het eerste consult op de praktijk ontvang je van ons een kostenbegroting. Zo weet je van tevoren hoeveel de behandeling jou gaat kosten.

Kies voor TopOrtho en ontvang korting op jouw Invisalign beugel!

Dankzij onze samenwerking met Invisalign krijg je maar liefst 43% korting op de techniekkosten*. Deze korting geldt voor iedereen die kiest voor een Invisalign beugel bij TopOrtho. Je bent bij ons dus altijd voordelig uit!

Wordt de Invisalign beugel vergoed door de verzekering?

Orthodontie wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering (ook niet bij kinderen tot 18 jaar). Wel kun je een aanvullende verzekering voor orthodontie afsluiten. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en polis. Afhankelijk van de gekozen verzekering wordt bij de Invisalign beugel ongeveer €1000 tot €2500 vergoed. Lees meer over een aanvullende verzekering.

Zijn er ook andere behandelmogelijkheden?

Wil je graag een onzichtbare beugel, maar is de Invisalign beugel niks voor jou? Of zijn er te veel correcties nodig? Dan kun je ook kiezen voor een slotjesbeugel met keramische/witte brackets (slotjes). Deze zijn transparant, waardoor de beugel een stuk minder opvalt dan een reguliere slotjesbeugel met metalen brackets. Lees meer over witte brackets (zie: metalen en witte brackets) of neem contact op met je praktijk.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de onzichtbare beugel van Invisalign? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

*De korting geldt alleen op de techniekkosten en niet op de totale behandeling. Techniekkosten zijn de kosten voor het maken van de aligners.