TopOrtho Tilburg

TopOrtho Tilburg Plataanstraat 62
5037 ED Tilburg

T: 013 – 467 09 70
E: tilburg@toportho.nl
Maandag t/m donderdag
08:00 - 17:00

Vrijdag
08:00 - 12:00

Telefonisch bereikbaar
08:00 - 12:00 / 12:45 – 17:00

Bij afzeggen binnen 24 uur van tevoren of zonder bericht niet nakomen van afspraken, zijn we helaas genoodzaakt om de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Een onregelmatig gebit ziet er niet alleen minder mooi uit, het kan ook leiden tot ongemak zoals lastiger ademen, bijten, kauwen, praten en poetsen. En daardoor zelfs tot gezondheidsklachten. TopOrtho Tilburg is dé specialist als het gaat om rechte tanden, een goed functionerend gebit én een mooie lach.

TO_Tilburg11gedraaidTO_Tilburg14

Doeltreffende beugelbehandelingen

Na het afronden van de specialistenopleiding orthodontie aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1990 startte Jobs Linthorst meteen een eigen orthodontiepraktijk. Zo kon hij zijn visie op doeltreffende beugelbehandelingen onder eigen regie in praktijk brengen. “Hier aan de Plataanstraat 62 zat vroeger een consultatiebureau. We hebben het pand helemaal opgeknapt en in de loop der jaren verder uitgebouwd. Daardoor is de inrichting hypermodern én functioneel. Inmiddels behandelt ons team patiënten uit de hele regio. Veel kinderen, maar het aantal volwassen patiënten neemt de laatste jaren ook gestaag toe.”

Echte specialisten

Een orthodontist is een echte specialist, benadrukt Linthorst. “Een afgestudeerde tandarts kan deze titel pas behalen na een 4-jarige fulltime specialisatie. Ook gelden voor orthodontisten strenge eisen voor bij- en nascholing en een minimum aantal uren patiëntbehandeling. Daarom zou ik mensen altijd aanraden om bij problemen met de kaak- of tandstand de kennis en ervaring van de orthodontist te benutten. Die kan hen beter en sneller behandelen, dus dat scheelt ook nog in de kosten. In onze praktijk krijgt iedereen een eerlijk advies, ook als een beugel niet nodig is.”

TO_Tilburg26TO_Tilburg35

Patiënt centraal

Kwaliteit staat bij TopOrtho Tilburg voorop. In alles, van de kennismaking tot de kleinste details van de behandeling. “ We geven heldere voorlichting en besteden veel aandacht aan de patiënt en zijn of haar wensen. Elke patiënt krijgt een individueel behandelplan, op basis van de vorm en functie van het gebit en de gezichtsontwikkeling. In dit plan beschrijven we de te gebruiken technieken en het stappenplan dat we samen gaan volgen. Ook gedurende de behandeling wordt alles heel duidelijk uitgelegd.”

Servicegericht

De hoge kwaliteitsnormen gelden niet alleen voor de praktijk, het team en de technieken en materialen, maar ook voor de geboden service. “We werken supergoed volgens de planning, er is nauwelijks wachttijd. We nemen de tijd voor elke patiënt en plannen het zo dat we eventuele problemen direct kunnen verhelpen. We doen er alles aan om zo servicegericht mogelijk te zijn, dit begint al met de sms’jes die we onze patiënten sturen om hen te herinneren aan de afspraak.”

Voor alle leeftijden

Een orthodontiebehandeling is op elke leeftijd mogelijk, al is de beste behandelperiode voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Vanaf groep 7, afhankelijk van het vorderen van de wisseling. Een behandeling duurt meestal twee tot drie jaar. “In die periode zien we de patiënt eens in de vier tot acht weken in de praktijk voor controle. Meestal plakken we aan het eind van de beugelbehandeling een dunne draad ofwel ‘spalk’ achter je ondertanden. Ook plaatsen we een uitneembaar doorzichtig hoesje ofwel retentieplaat in de bovenkaak. Zo wordt voorkomen dat tanden en kiezen gaan schuiven en heb je heel lang plezier van een regelmatig gebit.”

TO_Tilburg10

Snurkbeugel

De praktijk heeft ook specifieke kennis en ervaring met betrekking tot de tandheelkundige behandeling van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen zoals snurken en apneu. Er is namelijk grote kans dat dit verholpen kan worden met een MRA-beugel. Linthorst is momenteel de enige gecertificeerde Tandheelkundig Slaapspecialist orthodontist in de regio. “Het team is hier fantastisch in getraind waardoor we hiervoor inmiddels zo’n 200 patiënten per jaar kunnen behandelen. We werken goed samen met het Nederlandse Slaapinstituut en alle longartsen, kno-artsen, neurologen van de ziekenhuizen uit de omgeving. Zij kennen inmiddels de weg naar de oplossing voor een verkwikkende slaap. Mensen bellen ons regelmatig op om te vertellen dat ze zich ‘s morgens bij het opstaan weer uitgerust en fitter voelen of dat ze zo blij zijn dat hun partner weer naast hen kan slapen” En dat lucht op!

Top geregeld

Sinds 2015 werkt de praktijk onder het TopOrtho-label samen met een aantal andere Nederlandse orthodontiepraktijken. Activiteiten en processen zoals de administratie, automatisering, innovatie, inkoop, werving en bijvoorbeeld de website worden gemeenschappelijk geregeld. Dat geldt ook voor het volgen en ontwikkelen van trainingsprogramma’s en intercollegiale kennisuitwisseling. “Er staan mensen uit het vak aan de leiding die veel waarde hechten aan kwaliteitsmanagement, protocollair werken en kennisuitwisseling. Ik merk dagelijks dat dit alles top geregeld is. Door deze professionele ondersteuning kunnen wij ons als orthodontisten voor de volle 100 procent met het vak en de patiënt bezighouden!”

TO_Tilburg39TO_Tilburg05

Anne Verhofstadt
Orthodontie assistent
Claudia de Brouwer – Weerman
Orthodontie assistent
Kim Timmermans
Officemanager
Marie Antoinette van den Bogaert – van der Weijden
Receptiemedewerker
Marleen Kusters
Receptiemedewerker
Mitenka van Dijke
Sterilisatie assistent
Noor Bonsel - Vorselaars
Orthodontie assistent
Orthodontist-directeur
BIG:99911377302
Simone Gootjes
Orthodontie assistent