TopOrtho Zaandam

TopOrtho Zaandam Ds Martin Luther Kingweg 154
1503 KW Zaandam

T: 075-617 66 66
E: zaandam@toportho.nl
Maandag t/m vrijdag
08:00 - 16:45

Telefonisch bereikbaar
08:30 - 16:30

Bij afzeggen binnen 24 uur van tevoren of zonder bericht niet nakomen van afspraken, zijn we helaas genoodzaakt om de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Een gezonde en mooie lach brengt je verder

TopOrtho Zaandam staat voor kwaliteit en tevreden patiënten. “Iedereen weet dat foutieve stand van tanden, kiezen of de kaak to-zaandam-11vroeg of laat tot problemen leidt. Ons team zorgt samen met de patiënt voor  een goed functionerend gebit, rechte tanden en een mooie lach. Een gebit waarmee je optimaal kunt ademhalen, bijten, kauwen, praten, lachen en poetsen. Belangrijk voor de gezondheid, de uitstraling en het zelfvertrouwen.”

ontwikkelingen en technieken

TopOrtho Zaandam is al 30 jaar een begrip in de Zaanstreek en zelfs in Amsterdam-Noord, oorspronkelijk onder de naam Alberga Orthodontiepraktijk. Orthodontist Georgios Tsorovas heeft er tegenwoordig de leiding. Hij studeerde af in Zweden aan het Karolinska Instituut en is sinds 2008 lid van de World Federation of Orthodontists en sinds 2010 van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten. In hun streven naar perfectie volgen hij en zijn enthousiaste team de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet. “Hierbij is het beste niet goed genoeg. Bijvoorbeeld ten aanzien van hygiëne-eisen streeft de praktijk de hoogst mogelijke kwaliteit na, conform de WIP-richtlijnen.”

In de moderne praktijk zijn de nieuwste technieken beschikbaar en zijn uiteraard behandelingen met onzichtbare apparatuur zoals invisalign of lingual brackets mogelijk. Deze nieuwe to-zaandam-06technieken helpen niet alleen de patiënt, maar kunnen ook bijdragen aan effectievere behandelingen. “Bij ons is het bijvoorbeeld nooit nodig om een buitenboordbeugel te dragen. Ook is de noodzaak om kiezen of tanden te verwijderen (extracties) geminimaliseerd.”

Samenwerking de sleutel tot succes

Volgens orthodontist Tsorovas is goede samenwerking het sleutelwoord bij succesvolle orthodontie. “Een functioneel goed en mooi gebit is immers het einddoel dat je met name samen met de patiënt wilt realiseren via een zo aangenaam en kort mogelijke behandeling. De patiënt speelt hierin de hoofdrol, aangezien een goede motivatie, inzet en mondhygiëne van cruciaal belang zijn. Maar ook de samenwerking binnen het orthodontische team, net als die met de verwijzend tandarts en eventueel andere betrokken specialisten zoals de kaakchirurg en logopedist, zijn belangrijk en krijgen voortdurend aandacht.”

Voor alle leeftijden

In deze Zaanse praktijk is een orthodontiebehandeling op elke leeftijd mogelijk. De beste behandelperiode is tussen de 10 en 15 jaar. “Het liefst zien we kinderen vanaf groep 7, als de wisseling vordert en groei van de kaken plaatsvindt. Dan kan de kaakgroei worden beïnvloed en kunnen we de ruimte benutten die vrijkomt tijdens het wisselen.” De praktijk behandelt ook veel volwassenen. “Ik zou mensen altijd aanraden om bij vragen of functionele problemen de kennis en ervaring van een gespecialiseerde orthodontist te benutten. Die kan kijken hoe de tanden of kiezen staan en of een beugel wenselijk is. Is een beugel niet nodig? Dan zeggen we dat, iedereen krijgt een eerlijk advies.”

Extra kwaliteitsimpulsen

Sinds 2013 werkt deze Zaanse praktijk onder het TopOrtho-label samen met een aantal andere Nederlandse orthodontiepraktijken. “Deze samenwerking betreft gemeenschappelijke activiteiten en processen, zoals bijvoorbeeld kwaliteitsmanagement, automatisering, technieken, protocollen, werving en de website. Ook volgen en ontwikkelen we samen trainingsprogramma’s. De samenwerking zorgt voor extra kwaliteitsimpulsen, meer efficiëntie- en kostenvoordelen. Samen zijn we extra alert op nieuwe mogelijkheden om de patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

to-zaandam-02

Anjani Bansidhar
Orthodontie assistent
Ayshea Savage
Receptiemedewerker
Chantalle Arrindell
Orthodontie assistent
Diana Cojocaru
Orthodontist
BIG: 89914008102
Georgios Tsorovas
Orthodontist-directeur
BIG: 49910869302
Guy Horowitz
Orthodontist
BIG: 89021664102
Jobs Linthorst
Orthodontist
BIG: 19022537702
Lea Landman
Orthodontie assistent
Margot Cremer
Officemanager
Marian Lamboo
Orthodontie assistent
Marijke Kremer
Orthodontie assistent
Millen Aklilu
Orthodontie assistent
Monique Rienstra
Orthodontie assistent
Nikita Lobbes
Orthodontie assistent
Ninja Leijen
Receptiemedewerker
Sabine Heine
Orthodontie assistent
Sharon Langelaar
Orthodontie assistent

Beschikbare vacatures

Orthodontie assistent TopOrtho Zaandam

Voor TopOrtho Zaandam zijn wij op zoek naar een orthodontie assistent m/v voor 16-32 uren per week. Als orthodontie assistent assisteer je de orthodontist aan de stoel, en ben je betrokken bij de patiënten behandeling. Uw profiel Een afgeronde MBO opleiding tandartsassistent(e) Ervaring als orthodontie-assistent Enthousiast, communicatief en sociaal vaardig Representatief Patiëntgericht Kwaliteitsgericht Teamplayer Wij bieden Een… Lees verder