Verdoving

Bij TopOrtho ben je verzekerd van de beste zorg en wij doen ons uiterste best om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen, zodat jij als patiënt hier zo min mogelijk ongemak van ervaart. Voor een enkele behandeling stellen we anesthesie (plaatselijke verdoving) voor. Dit omdat we een pijnvrije behandeling belangrijk vinden. Je bepaalt zelf of je een verdoving wilt. Bij patiënten jonger dan 16 jaar is toestemming van een ouder nodig.

Hoe het werkt

Het verdovingsmiddel wordt in de buurt van een zenuw gespoten. Hier voel je nauwelijks iets van. Doordat de werking van deze zenuw tijdelijk geblokkeerd wordt, voel je geen pijn of prikkelingen. Zo kan je de behandeling ontspannen ervaren. Hierdoor kan de orthodontist zich ook goed concentreren op de uit te voeren handelingen en nauwkeurig werken.

Bij plaatselijke verdoving kunnen je tong en lippen vreemd en tintelig aanvoelen. Ook kost spreken, lachen, slikken, spugen en spoelen wat moeite. Dit verdwijnt als de verdoving is uitgewerkt. Meestal is dat na één tot enkele uren. Het lichaam breekt de gebruikte verdovingsmiddelen weer af.

Je gezondheid

Het is belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van je gezondheidstoestand. Daarom wordt er bij aanvang van de behandeling gevraagd om een gezondheidsverklaring in te vullen. Het is belangrijk om ons op de hoogte te houden van veranderingen. Ben je onder behandeling van een arts, slik je (nieuwe) medicijnen, heb je een hart- of vaatziekte of ben je zwanger. Meld dit altijd aan je orthodontist. Die zal waar nodig de verdoving aanpassen.

 

BIJSLUITERS VAN DE DOOR ONS GEBRUIKTE VERDOVINGSMIDDELEN: