TopOrtho Maastricht

Orthodontist in Maastricht

Ben jij nog op zoek naar een orthodontist in Maastricht? Wij verwelkomen je graag in onze praktijk. Je vindt onze moderne orthodontiepraktijk in de wijk ‘Wyck’, ten oosten van het centrum van Maastricht.

Ons team bestaat uit een orthodontist, twee tandartsen voor orthodontie, orthodontie-assisenten, een sterilisatie-assistent, baliemedewerkers en een logopedist. Samen willen we jou een gezonde én mooie glimlach geven.

Orthodontist met orthodontie-assistent - TopOrtho Maastricht

In onze praktijk sta jij centraal. We luisteren goed naar je hulpvraag en stellen een speciaal behandelplan op. Dit behandelplan wordt onder meer gemaakt op basis van de vorm en de functie van je gebit én je gezichtsontwikkeling. In het plan beschrijven we welke stappen er nodig zijn om het gebit weer goed functionerend en mooi te maken. In onze praktijk maken we gebruik van de nieuwste technieken en beste materialen.

Schrijf je nu in als patiënt

Via ons online inschrijfformulier onderaan deze pagina kun je jezelf direct in onze praktijk inschrijven. Wil je liever telefonisch een afspraak maken of eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via 043 – 321 81 56. Wij helpen je graag.

Direct inschrijven als nieuwe patiënt

Een beugel bij TopOrtho Maastricht

Met rechte tanden en goed passende kiezen kun je beter bijten, kauwen, praten, lachen en poetsen. En een mooi gebit geeft ook extra zelfvertrouwen. Onze orthodontisten kunnen al op jonge leeftijd een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gezicht. Daarom is het belangrijk dat er er op een ideaal tijdstip met de behandeling begonnen wordt.

Een beugel bij kinderen

Bij bepaalde orthodontische afwijkingen, zoals een open beet, willen we patiënten graag al op jonge leeftijd zien. Het liefst bij ongeveer 7 á 8 jaar. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de ontwikkeling en de groei van het gebit en gezicht zo optimaal mogelijk verloopt.

Tandarts voor orthodontie Lidia Arranz:

“Bij veel ruimtegebrek willen we graag tijdens de wisseling van de tanden gebruikmaken van de extra ruimte die vrijkomt. Wanneer er een vergrote horizontale overbeet aanwezig is, dan is het belangrijk dat er nog kaakgroei aanwezig is. De kaakgroei is bij meisjes van 10 á 11 jaar en jongens van 11 á 13 jaar goed te beïnvloeden. Het is dus heel persoonlijk wanneer er met een behandeling kan worden gestart.

Belangrijk is vooral dat het steunweefsel van de tanden en kiezen in goede gezondheid is voor je aan een beugelbehandeling begint. Verder zijn de medewerking en motivatie van de patiënt van groot belang voor het succes van de behandeling.”

Een beugel bij volwassenen

De tijd dat een beugel alleen bij kinderen werd geplaatst is voorbij. Tegenwoordig zien wij steeds meer volwassenen kiezen voor een beugel. Zo wordt de onzichtbare beugel van Invisalign vaak bij volwassenen geplaatst. 

Logopedie en orthodontie

In sommige gevallen verwijzen wij onze patiënten door naar onze logopedist Nicole Willems. Zij kijkt onder andere of er sprake is van afwijkend mondgedrag. Dit zijn gewoontehandelingen of -bewegingen die negatief zijn voor onder andere de stand van het gebit. Denk hierbij aan duimen, slissen of op een afwijkende manier slikken. Wanneer de patiënt afwijkend mondgedrag vertoont, kan een afspraak bij onze logopedist uitkomst bieden. Lees snel meer over logopedie en OMFT.

Samenwerking met TopOrtho-praktijken

Bij de TopOrtho-groep werken meerdere Nederlandse orthodontiepraktijken sinds 2010 nauw samen. Door samen te werken kan er continu geïnvesteerd worden in techniek, kennis, de organisatie en het team. Daarnaast volgen we samen trainingsprogramma’s en blijven we scherp op kwaliteit en de mogelijkheden om onze dienstverlening nog verder te verbeteren.

DIRECT ONLINE INSCHRIJVEN ↓

Schrijf je hieronder online in. Na inschrijving nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op om een afspraak voor een eerste consult te maken.

Wat kost een beugel?

Wij krijgen vaak de vraag wat de kosten van een beugelbehandeling zijn. Bij TopOrtho Maastricht hanteren we de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. De totale kosten hangen af van de complexiteit en het verloop van de behandeling. Gemiddeld kost een complete beugelbehandeling voor een vaste beugel tussen de 2.800,- en 3.300,- euro.

Lidia Arranz
Tandarts voor orthodontie
BIG: 09916308102
Renske Salden
Tandarts voor orthodontie
BIG: 09908746102
Adinda
Orthodontie assistent
Arienne
Receptiemedewerker
Cindy
Orthodontie assistent
Jeanne
Receptiemedewerker
Kristy
Orthodontie assistent
Miranda
Receptiemedewerker
Nadine
Sterilisatie-assistent
Tamara
Orthodontie assistent / kwaliteitsmanager
Winnie
Orthodontie assistent
Nicole Willems
Logopedist