TopOrtho Maastricht

TopOrtho Maastricht Alexander Battalaan 46
6221 CE Maastricht

T: 043-321 81 56
E: maastricht@toportho.nl
Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.00

Telefonisch bereikbaar
08.30 - 16.30

Voor ernstige pijnklachten tijdens het weekend kunt u op zaterdag en zondag om 10 uur 's ochtends bellen naar 06 - 29 32 89 46.

Bij afzeggen binnen 24 uur van tevoren of zonder bericht niet nakomen van afspraken, zijn we helaas genoodzaakt om de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Een gezonde en mooie lach brengt je verder

toportho_maastricht11“Een regelmatig en goed in elkaar passend gebit maakt veel meer kans om gezond te blijven”, zeggen orthodontisten Dr. Frank van den Hoven en Adela Toman van TopOrtho Maastricht. “Met rechte tanden en goed passende kiezen kun je nu eenmaal beter bijten, kauwen, praten, lachen en poetsen. En natuurlijk geeft een mooi gebit ook extra zelfvertrouwen. De orthodontist is de eerste professional die op jouw jonge leeftijd een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van je gezicht. Het is onze doelstelling om een goed functionerend en mooi gebit te creëren binnen de individuele harmonie van het gezicht.”

“Hierbij is het van belang dat we op het ideale tijdstip met de behandeling beginnen. Bij bepaalde orthodontische afwijkingen, zoals open beet, kruisbeet met dwangbeet en progenie (klasse III), willen we de patiënten graag al op jonge leeftijd zien, namelijk bij een leeftijd van ongeveer 7 à 8 jaar. Dit om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling en de groei van het gebit en gezicht zo optimaal mogelijk kunnen verlopen. Bij sterk ruimtegebrek willen we graag tijdens de wisseling van de tanden gebruikmaken van de extra ruimte die vrijkomt. Indien er een vergrote horizontale overbeet aanwezig is, dan is het van belang dat er nog kaakgroei aanwezig is. De kaakgroei is bij meisjes van 10 à 11 jaar en jongens van 11 à 13 jaar goed te beïnvloeden. Het is dus een individuele benadering van het tijdstip start behandeling.”

“Ook laten steeds meer volwassenen hun tanden en kiezen rechtzetten. Belangrijk is vooral dat het steunweefsel van de tanden en kiezen in goede gezondheid is voor je aan een beugelbehandeling begint. Verder zijn de medewerking en motivatie van de patiënt is van groot belang voor het succes van de behandeling.”

Patiënt centraal

“Bij TopOrtho werken we met een deskundig team aan één helder doel: door topzorg samen de patiënt een gezonde en mooie glimlach geven. In onze orthodontiepraktijk staat de patiënt op de eerste plaats. We luisteren goed naar de hulpvraag van de patiënt en de verwijzende tandarts en stellen een speciaal behandelplan op, op basis van de vorm en functie van het gebit en zelfs gezichtsontwikkeling. Hierin beschrijven we welke stappen nodig zijn om het gebit te reguleren. Dat spreken we samen goed door. Veel patiënten willen zo snel mogelijk een mooie glimlach hebben. Daar zorgen we voor, maar het moet wel goed gebeuren. Hiervoor gebruiken we de nieuwste technieken en de beste materialen.”

Samen sterker

Van den Hoven heeft 28 jaar ervaring in de tandheelkunde en orthodontie. Daarom is hij erg blij met het succes van de mede door hem geïnitieerde en ontwikkelde TopOrtho-groep. Onder dit label werken meerdere Nederlandse orthodontiepraktijken sinds 2010 nauw samen. “Praktijken die net als wij topprestaties willen leveren door de wens van de patiënt te begrijpen en continu te investeren in techniek, kennis, de organisatie van de praktijken en het team.”

“We hebben onze krachten gebundeld voor alle zaken die voor elke orthodontiepraktijk van belang zijn. Kwaliteitsmanagement, automatisering, technieken en protocollen, administratie, werving en bijvoorbeeld de website. Ook ontwikkelen en volgen we samen trainingsprogramma’s. Samen blijven we scherp op kwaliteit en mogelijkheden om onze dienstverlening verder te verbeteren. Zo kun je dingen slimmer, beter en sneller doen. Bovendien kan het team in de praktijk zich voor de volle 100% op het vak richten. De patiënt ziet dat terug in een krachtige combinatie van kwaliteit, doelmatigheid, klantgerichtheid en service.”

Orthodontist Adela Toman is 10 jaar geleden afgestudeerd als tandarts en in 2011 als orthodontist. Ze is sinds oktober 2016 werkzaam bij TopOrtho Maastricht. Met haar enorme passie en gedrevenheid voor optimale individuele orthodontische behandelingen en bijzondere interesse voor afwijkende mondgewoontes in relatie tot orthodontie en behandelingen die zijn afgestemd op de ontwikkeling individuele gezicht, is zij een geweldige aanwinst voor TopOrtho Maastricht.

Adela Tomán
Orthodontist
BIG: 79914986702
Arienne Mohnen
Receptiemedewerker
Christian Schoen
Orthodontist
BIG: 99916480202
Desiree Pisters
Orthodontie assistent
Dorinda Daems
Officemanager
Dr. Frank van den Hoven
Orthodontist-directeur
BIG: 49021688202
Els Laseur
Orthodontie assistent
Jeanne Mertens
Orthodontie assistent
Liesbeth van Geffen
Receptie
Lindsay Meeks
Orthodontie assistent
Miranda Lemmens
Receptie
Monique Willemsen
Financieel medewerker
Nadine Bastiaens
Sterilisatie assistent
Nicole Willems
Logopedist
Ruth Brauers
Orthodontie assistent
Sanne Peters
Orthodontie assistent
Severine Jessen
Orthodontie assistent
Tamara Haesen
Orthodontie assistent / kwaliteitsmanager
Vera Schins
Orthodontie assistent
Wanda Jansen
Orthodontie assistent
Winnie Kamps
Orthodontie assistent