Invisalign doorzichtige beugel

Wil je graag rechte tanden en kiezen, maar geen opvallende beugel? Dan kan de vrijwel onzichtbare beugel van Invisalign uitkomst bieden. Een beugel van Invisalign is hét alternatief voor de slotjesbeugel met metalen brackets. Door transparante aligners te gebruiken wordt de stand van je gebit aangepast.

Wat zijn doorzichtige aligners?

Invisalign onzichtbare beugel - TopOrtho

Onzichtbare beugel van Invisalign

De vrijwel doorzichtige (kunststof) aligners zijn hoesjes die over je tanden en kiezen worden geplaatst. Je kunt deze vergelijken met een sportbitje. De aligners worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Hierdoor passen ze perfect over jouw tanden en kiezen én zitten ze comfortabel. Je merkt vaak nauwelijks dat je een beugel draagt.

Vind een praktijk in de buurt

De voordelen van een Invisalign beugel

Een beugel van Invisalign heeft veel voordelen

  • Je ziet de transparante aligners bijna niet zitten
  • Snel en comfortabel
  • Geschikt voor kinderen én volwassenen
  • De beugel is uitneembaar
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Poetsen, rageren en stokeren gaan makkelijk
  • Geschikt voor mensen met een metaalallergie
  • Geen verwijzing nodig

Een behandeling met Invisalign

Veelgestelde vragen over een behandeling met Invisalign zijn: Hoe gaat de behandeling in zijn werk en wat zijn de kosten? Hieronder hebben wij de antwoorden op deze vragen en andere veelgestelde vragen beantwoord.

Hoe werkt een Invisalign behandeling?

Tijdens je eerste afspraak op de praktijk kijkt de orthodontist of een beugel van Invisalign geschikt is voor jouw gebit. Zo kunnen extreme afwijkingen van het gebit niet in alle gevallen helemaal behandeld worden met een beugel van Invisalign.

Daarna wordt er een digitale scan of gebitsafdrukken gemaakt. De orthodontist maakt daarna een persoonlijk behandelplan. Dit behandelplan bevat alle stappen die nodig zijn om jouw gebit in de juiste positie te krijgen. Met behulp van speciale technologie worden vervolgens de doorzichtige aligners gemaakt.

Voor iedere stap uit het behandelplan ontvang je een aligner. Deze aligners schuiven je tanden en kiezen stukje bij beetje in de gewenste positie. Zo wordt de stand van je gebit steeds verder gecorrigeerd. De aligners draag je 22 uur per dag. Alleen met eten, drinken en tandenpoetsen doe je ze uit.

Tussendoor kom je een aantal keer voor controle op de praktijk. De orthodontist controleert dan of de behandeling goed verloopt en voert correcties uit.

Voor welke leeftijd is de Invisalign beugel geschikt?

In principe is de doorzichtige beugel van Invisalign geschikt voor jong en oud. Toch zien wij in de praktijk met name volwassenen kiezen voor dit type beugel.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een beugelbehandeling met Invisalign kan van zes maanden tot twee jaar duren. De precieze behandelduur hangt onder andere af van de grootte van de correctie en of de beugel genoeg wordt gedragen.

Doet de beugel van Invisalign pijn?

Bij iedere nieuwe aligner kunnen je tanden en kiezen wat gevoelig worden. De aligner zit dan namelijk weer strakker. Na een paar dagen heb je hier geen last meer van.

Wat kost de Invisalign beugel?

De kosten van een Invisalign beugelbehandeling hangen af van de grootte van de correctie. Wanneer slechts enkele tanden of kiezen worden verplaatst, kost de behandeling vaak tenminste € 2.000,-. Gaat het om een grotere correctie? Dan kost de behandeling gemiddeld tussen de € 3.500,- en €4.000,-.

Na je eerste afspraak op de praktijk ontvang je van ons een kostenbegroting. Zo weet je van tevoren hoeveel de behandeling jou gaat kosten.

Bij TopOrtho hanteren wij de tarieven die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zijn vastgesteld.

Wordt de behandeling vergoed door de verzekering?

Orthodontie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering (ook niet bij kinderen tot 18 jaar). Wel kun je een aanvullende verzekering voor orthodontie afsluiten. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en polis. Afhankelijk van de gekozen verzekering wordt bij de Invisalign beugel ongeveer € 1.000,- tot € 2.500,- vergoed.

Zijn er ook andere vrijwel onzichtbare beugels?

Wil je graag een doorzichtige beugel, maar is de Invisalign beugel niks voor jou? Of zijn er te veel correcties nodig? Dan kun je ook kiezen voor een slotjesbeugel met keramische of witte brackets. Deze zijn transparant, waardoor de beugel een stuk minder opvalt dan de reguliere slotjesbeugel.

Heb je nog een vraag over de doorzichtige beugel van Invisalign of wil je een eerste afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze praktijken.

Vind een praktijk in de buurt