Spark aligners

De Spark beugel, ook wel Spark aligner of aligners genoemd, is een doorzichtige beugel die helpt je tanden recht te zetten. 

Wanneer een Spark beugel?

Spark aligners kunnen veel tandproblemen oplossen. De aligners zorgen ervoor dat je je (weer) zeker voelt over je glimlach. Tegelijkertijd helpen de aligners veel medische problemen (preventief) aan te pakken. De beugel kan onder andere helpen bij:

Voordelen Spark beugel

  • De Spark aligner is een vrijwel onzichtbare beugel 
  • De Spark beugel doet geen pijn 
  • Dankzij de gladde randen voelt de beugel prettig aan tijdens de behandeling 
  • De Spark aligner past perfect over je tanden en kiezen, waardoor deze comfortabel zit
  • Je kunt de beugel gemakkelijk in- en uitdoen, waardoor je je gebit goed kunt reinigen
  • Je kunt zelf je beugel reinigen

Vind een praktijk in de buurt

Stappenplan Spark beugel

Tijdens een consult maken we een digitale scan van je gebit. Met deze 3D-scan stellen we het behandelplan op voor je gebitscorrectie. We houden hierbij rekening met jouw wensen.  

Zodra de doorzichtige beugel is geproduceerd, plaatsen we bitjes over je tanden. Na enkele weken merk je al resultaat. Je hoeft slechts eens in de 2 à 3 maanden terug te komen om de vooruitgang te controleren en nieuwe bitjes op te halen. In de tussentijd raden we je aan de beugel minimaal 22 uur per dag in te houden. Je hoeft de bitjes alleen uit te doen bij het eten en het drinken van warme dranken. 

Verschil tussen Spark beugel en Invisalign beugel

Ook een Invisalign beugel bestaat uit tandcorrigerende bitjes. Beide doorzichtige beugels zijn gebaseerd op hetzelfde principe. Wel zijn de functionaliteiten van de software verschillend waardoor een behandelaar een bepaalde voorkeur kan hebben. Het verschil tussen een Spark beugel en Invisalign beugel kun je daarom het beste vergelijken met het verschil tussen een Samsung telefoon en een iPhone. 

Wat kost de Spark beugel?

Wat de behandeling met een Spark beugel kost hangt af van een aantal factoren. Hoeven er slechts enkele tanden of kiezen verplaatst te worden of gaat het om een grotere correctie? Samen met jouw behandelaar wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt ook een kostenbegroting gemaakt. Zo weet je van tevoren hoeveel de behandeling jou gaat kosten.

Bij TopOrtho hanteren wij de tarieven die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zijn vastgesteld.

Vind een praktijk in de buurt