Algemene tips

Om een beugelbehandeling met succes af te sluiten is niet alleen de inspanning van de orthodontist en het praktijkteam van belang; jouw medewerking is misschien wel het allerbelangrijkst! Kies je voor een beugel? Dan is het belangrijk dat je hier voor de volle 100% achterstaat.

Maak jouw beugelbehandeling tot een succes!

Hieronder vind je een aantal tips van hoe je jouw beugelbehandeling tot een succes kunt maken.

  1. Volg de instructies die je krijgt voor het dragen van een beugel en eventuele onderdelen nauwkeurig op.
  2. Zorg voor een extra goede mondhygiëne. Poets in ieder geval twee keer per dag je tanden en kiezen goed met fluoridetandpasta.
  3. Kom je afspraken na. Ga je nog naar school? Dan kun je de afspraak onder schooltijd inplannen. De school moet hiervoor wettelijk gezien toestemming geven. Vergeet deze toestemming niet tijdig aan te vragen!
  4. Wees voorzichtig met het eten van zoete en harde etenswaren. Deze kunnen de apparatuur namelijk beschadigen of de tanden aantasten. Denk hierbij aan frisdranken, toffee’s en ander hard of kleverig snoep, zoals zuurtjes. Wees ook voorzichtig met stokbrood en hard fruit, zoals een appel. Snijd dit type voedsel eerst in stukjes.
  5. Ga zorgvuldig om met je beugel, zodat hij niet beschadigd en zijn werk goed kan doen.
  6. Neem contact met ons op wanneer er iets kapotgaat aan de beugel, ook wanneer je binnenkort al een afspraak in de praktijk hebt.

Heb je nog vragen over bovenstaande tips? Neem dan contact met één van onze praktijken op.