Keramische brackets

De behandeling voor het plaatsen van een slotjesbeugel met keramische brackets verloopt precies hetzelfde als de behandeling voor het plaatsen van een slotjesbeugel met metalen brackets. Bij een slotjesbeugel met keramische brackets worden de slotjes ook op de tanden en kiezen vastgelijmd.

Minder zichtbaar

Het grote verschil tussen de keramische brackets en de metalen brackets is het materiaal, en daarmee de kleur, van de slotjes. De keramische slotjes zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van keramiek, waardoor ze minder zichtbaar zijn. De keramische brackets worden daarom ook wel ‘de witte brackets’ genoemd.

Ben je dus op zoek naar een beugel die minder zichtbaar is? Dan is een slotjesbeugel met witte brackets misschien de oplossing voor jou. Voor een overzicht van alle (bijna) onzichtbare beugels die wij plaatsen, verwijzen we je graag door naar deze speciale pagina over onze onzichtbare beugels.

Vind een praktijk in de buurt

Keramische brackets in de bovenkaak

Keramische brackets in de bovenkaak

Keramische brackets

De keramische brackets zijn wat kwetsbaarder, kunnen soms iets verkleuren en zijn iets duurder. Daarom worden ze in veel gevallen bij (bijna) volwassen patiënten in de bovenkaak geplaatst. Heel af en toe plaatsen we ze ook in de onderkaak.

De behandeling en nazorg

Een veelgestelde vraag over het plaatsen van een slotjesbeugel met witte brackets is: Doet het pijn? Het plaatsen van een slotjesbeugel doet geen pijn. Een paar uur na het plaatsen kunnen de tanden en kiezen wel wat gevoelig worden. En omdat de behandeling voor het plaatsen van een slotjesbeugel met metalen brackets hetzelfde verloopt als de behandeling voor het plaatsen van keramische brackets, verwijzen we je graag door naar deze pagina met antwoorden op veelgestelde vragen over dit type beugel.

Hieronder hebben wij de antwoorden op de meestgestelde vragen over de keramische brackets voor je op een rij gezet.

Mag ik met witte brackets alles eten?

Net als bij een slotjesbeugel met metalen brackets, raden wij aan op te letten met het eten van hard en kleverig voedsel en adviseren wij minder zoet eten en frisdrank te nuttigen. Zo blijft de beugel het langst mooi en is de kans kleiner dat de brackets los gaan zitten. Daarnaast raden we je aan om eten en drinken met sterke kleuren, zoals kerrie, gerechten met tomatensaus en curry’s te laten staan. De elastiekjes om de witte slotjes kunnen hierdoor namelijk sneller verkleuren.

Hoeveel kost een beugel met keramische brackets?

Keramiek is duurder materiaal dan metaal. Daarom liggen de kosten voor de keramische brackets hoger dan die van de metalen brackets. Voordat we met de behandeling starten, ontvang je een kostenoverzicht, zodat je precies weet wat een beugelbehandeling jou gaat kosten.

Welke alternatieven zijn er voor een beugel met witte brackets?

Naast de slotjesbeugel met witte brackets bieden wij andere beugels aan die minder zichtbaar zijn. Ga naar deze pagina met een overzicht van al onze onzichtbare beugels.

Heb je nog een vraag over dit type beugel die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met één van onze praktijken.

Vind een praktijk in de buurt