Doorzichtige beugels

Helemaal onzichtbare beugels bestaan helaas niet. Gelukkig bestaan er wel doorzichtige beugels en beugels die minder opvallen dan bijvoorbeeld de traditionele slotjesbeugel met metalen brackets. Je leest er alles over op deze pagina.

Soorten beugels die minder opvallen

Er zijn verschillende soorten beugels die niet heel erg opvallen. Bij TopOrtho werken wij voornamelijk met beugel van Invisalign en die van Spark. Ook plaatsen wij vaak een slotjesbeugel met witte brackets bij patiënten die een minder opvallende beugel willen. Hieronder leggen wij de verschillen tussen de twee type beugels uit.

Vind een praktijk in de buurt

onzichtbare beugel Invisalign - orthodontie beugeltandarts TopOrtho

Onzichtbare beugel van Invisalign

De Invisalign beugel

Deze beugel bestaat uit doorzichtige aligners (hoesjes die over jouw tanden en kiezen geplaatst worden) die nagenoeg onzichtbaar zijn. De voordelen van Invisalign-beugel zijn:

  • De aligners zijn doorzichtig, waardoor ze minder zichtbaar zijn dan een slotjesbeugel met metalen brackets.
  • De beugel is uitneembaar, waardoor poetsen, rageren en stokeren makkelijker gaat.
  • De beugel zit comfortabel. Je voelt nauwelijks dat je een beugel draagt.
  • De beugel is geschikt voor mensen met een metaalallergie.

Meer informatie en voordelen over deze beugel vind je op de pagina over Invisalign.

De Spark aligners

Ook de Spark beugel bestaat uit tandcorrigerende bitjes. De Spark beugel en de beugel van Invisalign zijn allebei gebaseerd op hetzelfde principe. Wel zijn de functionaliteiten van de software verschillend waardoor een behandelaar een bepaalde voorkeur kan hebben. Het verschil tussen een Spark beugel en een Invisalign beugel kun je daarom het beste vergelijken met het verschil tussen een Samsung telefoon en een iPhone. 

De slotjesbeugel met witte brackets

Slotjesbeugel met witte / doorzichtige brackets

Slotjesbeugel met witte brackets

Naast de onzichtbare beugel van Invisalign, kan er voor een slotjesbeugel met witte brackets gekozen worden. Dit type beugel wordt vaak geplaatst wanneer er te veel correcties nodig zijn, waardoor een beugel van Invisalign niet geschikt is.