Succesvoorwaarden

Voor het succes van een beugelbehandeling is niet alleen de inspanning van de orthodontist en het praktijkteam van belang; jouw medewerking is misschien wel het allerbelangrijkst. Kies je voor een beugel? Dan is het zaak dat je je er voor de volle 100% achter staat.

Hoe maak jij de beugelbehandeling tot een succes?

  1.  De instructies die je krijgt voor het dragen van de beugel en onderdelen nauwkeurig opvolgen.
  2. Zorgen voor extra goede mondhygiëne. Dus in ieder geval tweemaal per dag de tanden en kiezen goed poetsen met fluoridetandpasta.
  3. Afspraken stipt nakomen. Voor schoolgaande patiënten kunnen de afspraken onder schooltijd vallen. De school moet hiervoor wettelijk gezien toestemming verlenen. Vergeet niet deze toestemming tijdig aan te vragen.
  4. Zoet en hard voedsel dat de apparatuur kan beschadigen of de tanden kan aantasten laten staan. Denk hierbij aan toffees en ander hard of kleverig snoep, zuren en frisdranken. Wees voorzichtig met bijvoorbeeld stokbrood en hard fruit: dit kun je eerst in stukje snijden.
  5. Zorgvuldig omgaan met de beugel, zodat hij niet beschadigd en zijn werk goed kan doen.
  6. Contact met ons opnemen als (iets aan) de beugel kapotgaat, ook als je binnenkort al een afspraak op de praktijk hebt.