Instagram

Wist je dat je ook een afspraak kunt maken zonder verwijsbrief? Neem contact op met de praktijk bij jou in de buurt om een afspraak te maken.

 

Zorgvuldig poetsen is extra belangrijk als je een beugel draagt, om te voorkomen dat etensresten aan de beugel kunnen plakken. Alles over het schoonhouden van je beugel lees je hier.

De slotjes van een slotjesbeugel kunnen de ‘normale’ metaalkleur hebben, maar zijn er ook in het wit. Zo valt de beugel iets minder op. Lees hier meer over (slotjes)beugels.

Heb jij problemen met je beugel, kijk dan vooral ook eerst even op deze pagina om te kijken of je zelf iets kunt doen om het te verhelpen.
Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met jouw TopOrtho praktijk!

Bij TopOrtho plaatsen wij veel verschillende soorten beugels. Ben je benieuwd welke beugels wij aanbieden? Dat lees je hier. 

Na het eerste consult en onderzoek kunnen we alle vragen beantwoorden over de kosten van jouw behandeling. Deze hangen namelijk af van de complexiteit en het verloop van de behandeling. Voor de kosten hanteren we de landelijke, door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), vastgestelde tarieven. Meer over de kosten lees je hier.

Het kan gebeuren dat er een probleem ontstaat met je beugel. In veel gevallen kun je dit zelf proberen op te lossen. Soms kom je er echter zelf niet uit, dan kun je gerust de praktijk bellen of mailen met je vraag, wij helpen je graag. Lees hier wat je zelf kunt doen en wanneer je naar de praktijk kunt bellen.

Wat is jouw goede voornemen dit jaar? Kun je moeilijker eten doordat die ene voortand wat raar staat? Of vind je simpelweg jouw lach daardoor minder mooi? Wellicht is een onzichtbare beugel dan een goed voornemen voor 2023. Lees hier meer over de onzichtbare beugel.

Het einde van het jaar, en daarmee het laatste moment om je zorgverzekering aan te passen, is heel dichtbij. Overweeg je om het komende jaar een beugel te nemen? Of moet jouw kind misschien een beugel volgend jaar? Dan is nu nog het moment om te kijken of dit opgenomen zit in jouw aanvullende zorgverzekering. Lees hier verder.

Kerst is een tijd van liefde, samenzijn en veel en lekker eten! Al dat eten vind je beugel wat minder fijn. Zorg er daarom voor dat je de komende dagen met extra veel aandacht poetst. Lees hier alle poetstips voor poetsen met een beugel.

Het is vooral belangrijk om een orthodontist te kiezen bij wie jij een goed gevoel krijgt. Wil je meer lezen over onze werkwijze en kijken of TopOrtho bij jou past? Kijk eens op deze pagina.

Een orthodontiebehandeling om je tanden en kiezen recht te laten zetten is dus zeker de moeite waard. De gezondheid staat dus voorop, de aantrekkelijke glimlach is een zeer prettige bijkomstigheid. Hier heb je een leven lang plezier van. Het resultaat van een aantal beugelbehandelingen zie je op deze pagina.

Een beugel is echt niet alleen voor kinderen. Ook op latere kun je prima aan een beugel beginnen. Misschien omdat er een medische aanleiding voor is, misschien omdat je rechte tanden mooier vindt, het kan allemaal! Je leest hier meer over de mogelijkheden.

Orthodontiekosten worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Alleen in enkele bijzondere gevallen, zoals bijvoorbeeld het behandelen van aangeboren afwijkingen aan het gezicht of ernstige standproblemen van kaken en tanden gebeurt dit wel. Hier is echter toestemming voor nodig van de zorgverzekeraar. Lees hier verder over verzekering van orthodontie.

Komt jouw kind komend jaar op een leeftijd waarop hij of zij oud genoeg is voor een beugel? Dan is het slim om alvast na te denken over een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt een beugel namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Lees hier meer over orthodontie en verzekeren.

Geen zorgen als je denkt dat je een over- of een onderbeet hebt. Neem contact op met je orthodontist om samen te kijken naar een mogelijke behandeling.

Dat je een beugel draagt betekent niet dat je niet kunt genieten van eten. Je moet alleen wel opletten. Zo kun je hard eten, zoals appels of stokbrood, beter in kleine stukjes snijden om het risico op het loslaten van je brackets te verkleinen. Kleverig snoep zoals toffees of drop kun je echter beter niet eten. Lees hier meer over wat je kunt eten met een beugel.

Hoera, het hockey seizoen is weer begonnen! Heb jij voor jouw sport een gebitsbeschermer nodig? Bij ons kun je deze laten aanmeten. Meer weten over de mogelijkheden bij jouw praktijk? Neem contact op met jouw praktijk.

Of je nu nog op vakantie gaat of al op vakantie geweest bent, de zomervakantie kom je ook goed door als je een beugel hebt. Let er wel op dat je het eten van harde dingen (zoals bijvoorbeeld knapperig stokbrood) zo veel mogelijk vermijd! Gaat er toch wat mis met je beugel? Kijk dan hier wat je zelf kunt doen.

 

instagram

Eigenlijk is alles wat je op een dag eet of drinkt behalve water, thee en koffie zonder suiker een suikermoment. Bij meer dan 7 suikermomenten neemt de kans op gaatjes toe. Vooral wanneer je een beugel hebt kunnen etensresten goed blijven plakken. Als je een beugel hebt is het belangrijk dat je jouw tanden altijd goed en regelmatig blijft poetsen. Hier vind je handige poetsinstructies.