Instagram

Of je nu nog op vakantie gaat of al op vakantie geweest bent, de zomervakantie kom je ook goed door als je een beugel hebt. Let er wel op dat je het eten van harde dingen (zoals bijvoorbeeld knapperig stokbrood) zo veel mogelijk vermijd! Gaat er toch wat mis met je beugel? Kijk dan hier wat je zelf kunt doen.
Hoera, het hockey seizoen is weer begonnen! Heb jij voor jouw sport een gebitsbeschermer nodig? Bij ons kun je deze laten aanmeten. Meer weten over de mogelijkheden bij jouw praktijk? Neem contact op met jouw praktijk.

 

Geen zorgen als je denkt dat je een over- of een onderbeet hebt. Neem contact op met je orthodontist om samen te kijken naar een mogelijke behandeling.

instagram

Eigenlijk is alles wat je op een dag eet of drinkt behalve water, thee en koffie zonder suiker een suikermoment. Bij meer dan 7 suikermomenten neemt de kans op gaatjes toe. Vooral wanneer je een beugel hebt kunnen etensresten goed blijven plakken. Als je een beugel hebt is het belangrijk dat je jouw tanden altijd goed en regelmatig blijft poetsen. Hier vind je handige poetsinstructies.

Dat je een beugel draagt betekent niet dat je niet kunt genieten van eten. Je moet alleen wel opletten. Zo kun je hard eten, zoals appels of stokbrood, beter in kleine stukjes snijden om het risico op het loslaten van je brackets te verkleinen. Kleverig snoep zoals toffees of drop kun je echter beter niet eten. Lees hier meer over wat je kunt eten met een beugel.